Nyitókép: Ted S. Warren/AP

 

Izrael szerdán jóváhagyta az 5 és 11 év közötti gyerekek oltását a Pfizer/BioNTech konzorcium vakcinájával. Az izraeli szakemberek azonban úgy vélik, rendkívül nehéz lesz meggyőzni szülők egy csoportját arról, hogy beoltassák az utódjaikat – tájékoztatott a The Times of Israel.

 

A titkos szavazáson 75 izraeli szakemberből 73 megszavazta a kiskorú gyerekek oltását.

 

 hirdetes_400x285  

„Ez egy nagyon fontos döntés volt egy rendkívül biztonságos vakcináról“

 

– jelentette ki Nadav Davidovič epidemiológus, aki az 5 és 11 év közötti gyerekek körében sokkal kevesebb mellékhatásra számít az oltás után, mint a tőlük idősebb fiatalkorúak körében.

 

Elmondása szerint az 5 és 11 év közötti gyerekek szüleinek fele szeretné beoltatni az utódját, viszont a többi szülő hezitál. Az epidemiológus attól tart, hogy ez a trend elmélyíti a „koronavírusos ellentéteket“, ugyanis a gazdag családokban, ahol támogatják a megelőzést, sokkal nagyobb lesz a gyerekek oltottsági szintje, mint a szegényebb családokban.

 

A szakemberek úgy vélik, hogy a gyerekek oltásával kapcsolatban az ultraortodox zsidók és az arab közösségek is hezitálni fognak, ugyanis ezek a közösségek általában szegényebbek és az oltással kapcsolatban szkeptikusabb álláspontot képviselnek.

 

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint a Pfizer/BioNTech konzorcium vakcinája az 5 és 11 év közötti gyerekek körében több mint 90 százalékos védelmet nyújt a tünetekkel járó betegség megelőzésében.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.