Nyitókép: Oltakozók sorakoznak Bécsben, SITA/AP

 

Ausztriában az oltatlanokkal szemben bevezetett szigorítások hozzájárultak a koronavírus ellen beadott oltóanyagok adagjainak megnövekedéséhez.

 

Miután Ausztriában kötelezővé tették az oltási vagy a covidon való átesésről szóló igazolás, illetve a negatív teszt felmutatását a munkahelyeken, tíz nap leforgása alatt 420 ezer oltóanyagot adtak be. Mindez az osztrák egészségügyi tárca aktuális adataiból derült ki.

 

 hirdetes_810x300  

Összehasonlításképpen: a szigorítás bevezetése előtti tíz napban mindössze 157 ezer adag oltóanyagot adtak be. November 1-jétől a beadott vakcinák többségét – 235 ezer adag – a harmadik, megerősítő vakcinák alkotják. Az első adag vakcinát 123 ezer személy vette fel, míg a másodikat 64 ezer. Ausztriában jelenleg a lakosság 65 százaléka rendelkezik teljes oltottsággal.

 

Ausztriában november 8-tól az ún. 2G szabály (oltási vagy a fertőzésen való átesésről szóló igazolás felmutatása) van érvényben az összes beltéri helyiségben, például a vendéglátó-ipari, kulturális és szabadidős telephelyeken, a 25 fő feletti rendezvényeken, illetve az egészségügyi létesítményekben.

 

Az osztrák kormány egyúttal azt is bejelentette, lépéseket tesz annak érdekében, hogy lockdownt vezethessenek be az oltatlan személyek számára.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.