Nyitókép: SITA/AP

 

Angela Merkel német kancellár szombaton kijelentette, hogy „az egész nemzet igyekezetére szükség van“ ahhoz, hogy megállítsák a járvány negyedik hullámát, ezért mindenkit felszólított arra, hogy oltassa be magát, hiszen a fertőzés ismét Németország-szerte szélsebesen terjed.

 

Az Európai Unió legnépesebb országában csütörtökig 24 óra leforgása alatt 50 196 új fertőzöttet regisztráltak. Németországban ez volt az első alaklom, hogy az újonnan regisztrált fertőzöttek száma meghaladta az 50 ezret.

 

„Rendkívül nyugtalanít ez a helyzet“

 

  hirdetes_300x300   

– mondta Merkel a rendszeres heti podcastjében.

 

„Nehéz hetek várnak ránk. Össznemzeti igyekezetet kell kifejtenünk annak érdekében, hogy megállítsuk a járvány őszi és téli hullámát. Amennyiben szolidaritást vállalunk és gondolni fogunk saját magunk és más emberek védelmére, akkor ezen a télen nagymértékben megóvhatjuk az országunkat“

 

– jelentette ki Merkel.

 

Németországban október közepétől nagyon gyorsan növekszik a fertőzöttek és az elhalálozások száma, ami a népesség viszonylag alacsony oltottsági szintjének (67%) számlájára írható.

 

Merkel azt üzente az oltást elutasító személyeknek, hogy „gondolkodjanak el“ a saját helyzetükről, és oltassák be magukat a Covid-19 betegség ellen.

 

Egyúttal a harmadik oltás beadatását is támogatta, mondván, „ez a valódi esély az egyre súlyosbodó hullám megszakítására“.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.