Nyitókép: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

Bár csütörtökön azt közölte a Buckingham-palota, hogy Erzsébet királynő jelen lesz a háborús áldozatok emléke előtt tisztelgő hagyományos vasárnapi londoni ceremónián, erre mégsem kerül sor. Pedig a 95 esztendős II. Erzsébet királynőnek ez lett volna az első nyilvános, hivatalos programja azóta, hogy orvosai a múlt hónapban pár hét pihenést írtak elő számára.

 

A királynő nem tud személyesen részt venni a ceremónián, mert megrándult a háta – közölte az Independent.

 

 hirdetes_810x300  

A Buckingham-palota közleménye szerint a királynő sajnálattal hozta meg a döntést. A 95 éves II. Erzsébet a közelmúltban előzetes orvosi vizsgálatokon vett részt, egy éjszakát kórházban is töltött, azóta – követve az orvosi utasításokat – igyekszik minél több időt pihenéssel tölteni.

 

A Remembrance Sunday, vagyis az emlékezés vasárnapja mindig az első világháború harci cselekményeit lezáró tűzszünet évfordulójához, november 11-éhez legközelebbi vasárnapon esedékes.

 

A királynő állítólag mélységesen csalódott, amiért ma nem lehet ott a megemlékezésen – amelyet az év egyik legjelentősebb elfoglaltságának tart. A második világháborút tinédzserként élte át, az uralkodó a fegyveres erők vezetőjeként nagy jelentőséget tulajdonít az elesett katonák és nők áldozatainak megemlékezésének.

 

A korábbi évekhez hasonlóan most is a walesi herceg helyez el koszorút Őfelsége nevében.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.