Nyitókép forrása: dailymail.co.uk/MailOnline Video

 

A brit hatóságok terrortámadás-kísérletnek nyilvánította a vasárnapi, Liverpoolban történt incidenst, amely során egy férfi életét vesztette egy lángoló taxiban. A legfrissebb értesülések szerint a taxi utasa terrorcselekményt akart elkövetni, és csak a sofőr lélekjelenlétén múlott, hogy nem történt nagyobb tragédia.

 

A utas helyi idő szerint vasárnap dél körül kért fuvart a taxitól a város anglikán katedrálisához, ahol épp az első világháború végére megemlékező Remebrance Day felvonulása zajlott, több ezres résztvevővel. Az útlezárások miatt azonban a taxi nem tudott a templomhoz jutni. Ekkor az utas a városközpontot jelölte meg új úti célnak, majd a liverpooli szülészeti kórház főbejárata közelében megkérte a sofőrt, hogy húzódjon félre.

 

A sofőrnek ekkor vált gyanússá az utasa, aki különös ruházatával babrált. Pillanatokkal később a sofőrnek leesett, hogy a férfi bombamellényt viselhet, ezért – a beszámolók szerint mit sem törődve saját testi épségével – bezárta az autóba utasát saját magával együtt. Egy másodperccel később a bomba felrobbant, majd nem sokkal később csodával határos módon a taxisofőr kinyitja az ajtót, és kitámolyog az autóból, ami szinte rögtön ezután kigyulladt.

 

 hirdetes_300x300  

A taxis veszélyesen közel volt a detonációhoz, több zúzódást, vágást is begyűjtött, beszakadt a dobhártyája, és össze kellett varrni a fülét. Azóta már a kórházból is kiengedték.

 

A taxist a hatóságok később elengedték, ám vasárnapról hétfőre virradóra négy személyt tartóztattak le Liverpool Kensington negyedében, mindannyian 30 év alatti fiatal férfiak.

 

 

dailymail.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!