Nyitókép: SITA/AP

 

Ukrajnában kedden rekordmennyiségű, 838 beteg halt bele a Covid-19 betegség okozta szövődményekbe, és a fertőzöttek száma is rohamosan növekszik. A járványhelyzet enyhítése érdekében a hivatalok honoráriummal próbálják oltásra buzdítani az embereket.

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 1 000 hrivnya (33,62 euró) kifizetését ígérte minden olyan ukrán polgárnak, aki beoltatja magát a koronavírus elleni vakcinával. A hivatalok pontosítása szerint az ukránok december 19-től fogják megkapni az oltás után járó jutalmat.

 

 hirdetes_810x300  

„Ebből az összegből edzőtermi bérletet, mozi-, színház-, múzeum-, illetve koncertjegyet, valamint menetjegyet lehet venni egy belföldi útra“

 

– magyarázta Zelenszkij a Facebookon közzétett videóüzenetében.

 

Annak ellenére, hogy Ukrajnában négyféle vakcinával is lehet oltakozni, eddig csak a lakosság 19,8 százaléka oltatta be magát, ami Európában az egyik legalacsonyabb oltottsági szint. A kormány azzal próbálja oltakozásra kényszeríteni az embereket, hogy december 1-jétől a tanároktól, orvosoktól, kormányzati alkalmazottaktól és más munkáscsoportoktól teljes oltottságot követel.

 

A kormány rendelkezése alapján azoktól a személyektől is oltási igazolást vagy negatív tesztet kérnek, akik repülőre, vonatra vagy távolsági autóbuszra szeretnének felszállni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!