Nyitókép: Pinterest

 

Németország legnagyobb területű tartománya, Bajorország pénteken bejelentette, hogy az összes tervezett karácsonyi vásár megrendezését törli. Ez a rendelkezés annak az intézkedéscsomagnak a részét képezi, amelyet a helyi kormány hagyott jóvá a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

 

 „A helyzet nagyon-nagyon komoly és összetett“

 

– mondta Markus Söder bajor kormányfő sajtótájékoztatóján, ahol azt is bejelentette, hogy a kluboknak, bároknak és éttermeknek az éjszakai órákban be kell zárniuk.

 hirdetes_810x300  

 

„Világos célunk van: harcolni a korona ellen, védeni az embereket és az egészségügyet“

 

– közölte Söder.

 

A bajor főváros, München már kedden bejelentette, hogy a járványhelyzet miatt nem rendezi meg idén a hagyományos karácsonyi vásárt, ami évente hárommillió látogatót vonz a városba.

 

München után hasonló óvintézkedést hozott több kisebb város is, ám Söder pénteki bejelentése azt tükrözi, hogy Bajorországban egyre drámaibb a járványhelyzet.

 

Németországban évente mintegy 2 500 karácsonyi vásárt rendeznek, amire a járvány előtt évente 160 millió hazai és külföldi résztvevő látogatott ki. Az árusok szövetsége szerint a karácsonyi vásárból származó bevételek a 3–5 milliárd eurót is elérték.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!