Emese, Sarolta
  • HUF: 402.59
  • USD: 1.04
  • 20 °C
  • 30 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Hollandia ismét betiltotta az újévi tűzijátékot és a pirotechnikai eszközök értékesítését

A korlátozással az egészségügyet, a rendőrséget és a mentősöket szeretnék tehermentesíteni.

Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Hollandiában idén ismét elmarad a hagyományos újévi tűzijáték – jelentette be pénteken a helyi kormány azzal, hogy a korlátozással az egészségügyet, a rendőrséget és a mentősöket szeretnék tehermentesíteni.

 

Hollandiában a szilveszteri mulatságok általában rendkívül hevesek, a helyiek pedig több millió eurót költenek a pirotechnikai eszközökre.

 

Tekintettel a rengeteg koronavírus-fertőzöttre, az idei szilveszteri ünnepségek hatalmas fenyegetést jelentenének a holland egészségügyre.

 

A holland kormány tájékoztatása szerint tavaly, amikor hasonló tiltást vezettek be, az előző évhez képest 70 százalékkal csökkent azoknak a személyeknek a száma, akiket a pirotechnikai eszközök okozta sérülések miatt kellett ellátni a kórházakban.

 

Idén a tavalyi éhez hasonlóan tilos lesz a szórakoztató pirotechnikai eszközök értékesítése és használata. A szóban forgó termékek eladóit az állam megfelelő pénzbeli kompenzációban részesíti a bevételkiesés miatt.

 

A kormány kiemelte, amennyiben a járványellenes óvintézkedések lehetővé teszik, az egyes települések által szervezett tűzijátékokat meg lehet tartani.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket