Nyitókép: AP Photo/Florian Schroetter

 

Mintegy 30 ezer ember tiltakozott az utcákon szombaton Bécsben, miután a kormány hétfőtől tíznapos, az egész országra kiterjedő teljes lezárást vezetett be és február elsejétől mindenki számára kötelezővé tette a koronavírus elleni védőoltás felvételét.

 

A demonstrálók menete az egész belvárosban megzavarta a közlekedést, és néhány letartóztatásra is sor került. A médiában megjelent információk szerint voltak olyan résztvevők is, akik üvegeket dobáltak a rendőrökre. A rendőrség szóvivője szerint a „hangulat nagyon kiélezett“.

 

 hirdetes_810x300  

A kormányok világszerte drasztikus lépéseket tesznek, vagy fontolgatnak a világjárvány negyedik hullámának megfékezésére, ugyanakkor a lakosság ellenállása is folyamatosan nő az intézkedésekkel szemben.

 

Az osztrák tiltakozás nem elszigetelt eset: az elmúlt napokban erőszakba és vandalizmusba torkolló zavargások robbantak ki Franciaország Atlanti-óceáni területein, a hollandiai Rotterdamban pedig péntek éjjel a rendőrökkel is összecsaptak a szigorító intézkedések bevezetése ellen tüntetők. Ahmed Aboutaleb, Rotterdam polgármestere azt mondta a kialakult helyzetről, hogy ez az erőszak orgiája volt.

 

Bécsben több tiltakozó megmozdulást is hirdettek szombatra. Az egyik demonstrációt a szélsőjobboldali Szabadság párt szervezi, amelynek vezetője, Herbert Kickl nem vesz részt rajta, mivel koronavírus-tesztje pozitív lett, így karanténban marad.

 

euronews.com/Terez.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.