Nyitókép: SITA/AP

 

Hollandia kedden megkezdte a covidos betegek Németországba történő átszállítását, hogy szabaddá tegye a kórházakat, ahol a koronavírusos betegek növekvő száma miatt már a rutinszerű egészségügyi ellátást is korlátozni kezdték.

 

A holland hivatalok szerint az első pácienst kedden reggel szállították át Rotterdamból a 240 kilométerre fekvő németországi Bochum városába. A német kórházak 20 covidos betegnek kínáltak helyet. A koronavírus-járvány előző hulláma során szintén több tucat holland pácienst ápoltak Németországban.

 

 hirdetes_810x300  

A holland kórházakban a covidos páciensek száma május óta most a legmagasabb, és arra számítanak, hogy ez a szám továbbra is növekedni fog. A kórházakban korlátozni kezdeték a rákgyógyítással és a szívműtéttel kapcsolatos beavatkozásokat, hogy helyet tudjanak biztosítani a koronavírusos páciensek számára.

 

Az országban kedden a műtők egyharmadát zárták be, hogy az intenzív osztályokon korlátozni tudják a fekvőhelyek felhasználását.

 

Hollandiában november 13-tól részleges lockdownt vezettek be, azonban a kormány azt latolgatja, hogy bajor mintára tovább fogja szigorítani az óvintézkedéseket, és a nem létfontosságú szolgáltatásokat csak a beoltottak és a covidon átesettek vehetik igénybe.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!