Nyitókép: SITA/AP

 

Olaszország szerdán szigorította az oltatlan polgárokra vonatkozó korlátozó intézkedéseket. Mindemellett az ország a közszférában dolgozók egy csoportja számára kötelezővé tette az oltást.

 

A december 6-tól érvénybe lépő új óvintézkedések alapján Olaszország oltatlan lakosai nem léphetnek be az éttermekbe, mozikba és a sportrendezvényekre.

 

  hirdetes_300x300   

A koronavírus elleni kötelező oltást december 15-től kiterjesztik az iskolai alkalmazottakra, rendőrökre és a hadsereg tagjaira.

 

Az új rendelkezések szigorítják a Covid-igazolvány megszerzésének feltételét is. Újonnan az oltatlanok akkor sem tehetnek szert a tanúsítványra, ha negatív teszttel rendelkeznek.

 

Az olasz képviselők nyilatkozatai alapján számítani lehetett a fentebb említett óvintézkedések elfogadására, viszont a kormány egy váratlan rendelkezést is jóváhagyott, mégpedig a Covid-igazolvány kötelező felmutatását a tömegközlekedési eszközökön.

 

A tömegközlekedési eszközök esetében a Covid-igazolványokat az oltott polgárok mellett a negatív teszttel rendelkező oltatlanok is használhatják.

 

A kormány továbbá egy évről kilenc hónapra csökkentette a Covid-igazolványok érvényességét.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!