Nyitókép: Facebook/16 Dywizja Zmechanizowana

 

Pénteken illegális migránsok közel 100 fős csoportja próbált meg áttörni a határkerítésen Białowieża falu közelében, melynek megakadályozása közben két lengyel katona könnyebb sérüléseket szenvedett – közölte szombaton Anna Michalska, a határőrség szóvivője.

 

„A támadókat a fehéroroszok teherautókkal szállították a határhoz, majd este 18 órakor megkezdték az erőszakos átkelést – közben köveket, fadarabokat és a kerítés elemeit dobálták a lengyel határőrökre.”

 

– mondta Michalska, majd megjegyezte, hogy a fehérorosz határőrök lézerekkel és villogó lámpákkal próbálták elvakítani a lengyel katonákat. Az elmúlt 24 órában a hatóságok 206 illegális belépési kísérletet hiúsítottak meg. Csütörtökön egy lengyel katona megsérült, amikor egy közel 200 fős migránscsoport megpróbálta átlépni a lengyel határt Czeremcha falu közelében.

 

 hirdetes_810x300  

Az év eleje óta több mint 37 ezer illegális átlépési kísérlet történt Fehéroroszország irányából, ebből csak novemberben több mint nyolcezren próbáltak Lengyelország területére lépni.

 

Polskieradio

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!