Nyitókép: Images/iStockphoto

 

Görögországban kötelező lesz a koronavírus elleni oltás a 60 év felettiek számára – jelentette be kedden Kyriakos Mitsotakis görög kormányfő.

 

„A 60 évnél idősebb görögöknek január 16-ig időpontot kell foglalniuk az első oltásra. Ez azt jelenti, hogy számukra kötelezővé válik az oltás“

 

– közölte Mitsotakis.

 

 hirdetes_810x300  

A miniszterelnök szerint erről a lépésről még a parlamentnek is szavaznia kell, de a képviselők várhatóan jóvá fogják hagyni a 60 év felettiek kötelező oltását.

 

Mitsotakis elmondása szerint még mindig több mint félmillió 60 év feletti görög polgár tagadja meg a koronavírus elleni vakcinát. Hangsúlyozta: azoknak a 60 év felettieknek, akik továbbra is el fogják utasítani az oltást, havonta 100 eurós bírságot kell fizetniük.

 

„Az emberek védelméről van szó, nem büntetésről. A válasz nem a lockdown, hanem az oltás, a tesztelés és az óvintézkedések betartása“

 

– zárta le a kormányfő.

 

Az athéni kormány egyelőre elutasítja a szakemberek felszólítását, miszerint a közelgő karácsonyi ünnepekre való tekintettel szigorítsák a járványellenes óvintézkedéseket, és vezessenek be mozgáskorlátozást az oltottak számára is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!