Nyitókép: Jake May/The Flint Journal via AP

 

Legalább három diák életét vesztette és nyolcan megsebesültek kedden az amerikai Michigan állambeli Oxford település középiskolájában elkövetett ámokfutásban. Az elkövető egy 15 éves diák volt, akinek a félautomata kézifegyverét az édesapja vásárolta idén novemberben. A tragikus eseménnyel kapcsolatban Joe Biden amerikai elnök is nyilatkozott.

 

Michael Bouchard, az Oakland megyei seriff tájékoztatása szerint a gyanúsítottat még az iskolában sikerült őrizetbe venni. A közösségi oldalakon közzétett fotói szerint az elkövető a támadás előtt a lövöldözést gyakorolta. A seriff szerint egyelőre nem tudni, miért vásárolt az apa fegyvert a kiskorú fiának.

 

 hirdetes_810x300  

„Együttérzek azokkal a családokkal, akik elmondhatatlan bánatot éreznek a szerettük elvesztése miatt“

 

– mondta Biden a támadással kapcsolatban.

 

A támadásban, amelyre a Detroittól 48 kilométerre található Oxford Township középiskolájában került sor, egy 16 éves fiú és két, 14 és 17 év közötti lány vesztette életét. Nyolcan megsebesültek, közülük két személynek súlyos az állapota, meg kellett őket műteni. A további hat sérült állapotát stabilizálták.

 

Mike McCabe, az Oakland megyei seriff-helyettes a sajtótájékoztatóján közölte, hogy a 15 éves hallgató ámokfutásának indítékát egyelőre homály fedi.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!