Nyitókép: SITA/AP

 

Csalással vádolták meg azt a férfit, aki az észak-olaszországi Biella városában hamis kézbe akarta beadatni a koronavírus elleni vakcinát. Egy oltásellenes férfiról volt szó, aki ezzel a módszerrel akart Covid-igazolványhoz jutni – írja a The Guardian.

 

A bizarr eseményre a biellai oltóközpontban került sor. Az 50 év feletti férfi elvégezte az oltáshoz szükséges formalitásokat, majd feltűrt ruhaujjal várta a vakcinát beadó egészségügyi dolgozót, aki először semmit sem vett észre, hiszen a férfi karján lévő szilikon szinte ugyanolyan volt, mint a valódi emberi bőr. Később az egészségügyi dolgozó az enyhén eltérő bőrszín és a hiányzó erek alapján vette észre, hogy nem valódi végtagról van szó.

 

 hirdetes_300x300  

A The Guardian szerint arra nem derült fény, hogy a férfinek protézise volt, vagy csak szilikonréteggel fedte be a karját, hogy a tű ne érjen hozzá a bőréhez. A férfi több száz eurót is fizethetett a szilikon utánzatért. Miután az egészségügyi dolgozó rájött a turpisságra, a férfi arról próbálta meggyőzni, hogy ne beszéljen senkinek a sikeretlen próbálkozásáról.

 

Olaszország egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy az oltatlan személyek számára szigorít az óvintézkedéseken, így december 6-tól nem látogathatják az éttermeket, mozikat és a sporteseményeket. A szigorítások bejelentése után az országban jelentősen megnőtt az érdeklődés a koronavírus elleni vakcina első dózisa iránt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!