Újabb szigorításokat jelentett be a belga kormány a koronavírus-járvány miatt - Körkép.sk
Ráhel, Csenge
  • HUF: 388.37
  • USD: 1.08
  • -2 °C
  • 2 °C
Külügyek

Újabb szigorításokat jelentett be a belga kormány a koronavírus-járvány miatt

"Aki még nem oltatta be magát, az az omikron variánssal biztosan megfertőződik" – üzente Marc Van Ranst virológus.

Nyitókép: SITA/AP

 

Járványügyi szigorításokat jelentett be a belga kormány az új koronavírus-fertőzések egyre növekvő száma, valamint az egészségügyi rendszer túlterheltsége miatt.

 

Beltéren már a gyerekeknek is maszkot kell viselniük 6 éves kortól, az óvodákban és az általános iskolákban egy héttel korábban, december 18-án kezdődik a karácsonyi szünet. A közép- és felsőoktatásban csak a tanórák felét lehet tantermi részvétellel megtartani, az oktatási helyiségeket lázmérésre alkalmas műszerrel kell felszerelni.

 

SJE Nyílt nap

A mozikban és színházakban az ülőhelyek között 1,5 méteres távolságot kell tartani, a 400 fősnél nagyobb beltéri rendezvényeket megtiltják. Az új intézkedések szombaton lépnek hatályba, az éttermek és bárok zárási időpontja viszont továbbra is este 11 óra marad.

 

Belgiumban az elmúlt két hétben minden 50-ből legalább egy ember megfertőződött, ezért Marc Van Ranst virológusnak világos üzenete van.

 

„Aki még nem oltatta be magát, az az omikron variánssal biztosan megfertőződik. Csak egy dolog segíthet, és az a védőoltás”

 

– mondja a szakember.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket