Nyitókép: SITA/AP

 

Az állatvédő egyesület aktivistái mintegy száz elpusztult macskát és további más állatot találtak egy nyugdíjas házában a dél-franciaországi Nizza városában.

 

Némelyik állat maradványa fadobozban vagy műanyag zacskóban volt elraktározva.

 

 hirdetes_400x285  

A felfedezésre azután került sor, hogy a 81 éves nyugdíjas kórházba került. Az aktivistáktól a nyugdíjas férfi unokahúga kért segítséget.

 

A helyszínre kiérkező aktivisták az elpusztult macskák tetemein kívül mókusok és patkányok maradványaira bukkantak, illetve kutyaállkapcsot is találtak.

 

„A macskák többségének testhelyzete arról árulkodott, hogy már nem éltek, amikor belehelyezték őket a dobozokba, viszont legalább két macskát élve zártak bele a dobozba“

 

– mondta Philippe Desjacques, a La Tribu du Fourmilier szervezet elnöke.

 

A „rémségek házából“ mintegy 20, rendkívül legyengült állapotban lévő macskát sikerült kimenekíteni, akiket az aktivisták az állatorvosok és az önkéntesek gondozására bíztak.

 

Desjacques szerint az állatok felhalmozásának patológiai oka volt, ugyanis a nyugdíjas minden bizonnyal Noé-szindrómában szenvedett, ami azt jelenti, hogy az illető – gyakran magányában – rengeteg állatot halmoz fel maga körül úgy, hogy nem tud róluk gondoskodni.

 

Desjacques tájékoztatása szerint a nyugdíjas férfi ellen állatkínzás és gondatlanság miatt feljelentést tesznek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!