Nyitókép: SITA/AP Photo/Martin Meissner

 

Hétvégéig az európai régióban tízből egy ember túl lesz a koronavírus-fertőzésen vagy éppen fertőzött lesz – jelentette ki Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai hivatalának vezetője.

 

Kluge az online sajtótájékoztatóján közölte, az új esetek és az elhalálozások száma két hónap alatt megduplázódott. A regionális igazgató azt is hozzátette, hogy oltás nélkül az elhalálozás sokkal rosszabb lenne.

 

 hirdetes_300x300  

A WHO az európai régió 53 országa közé sorolja az uniós tagországokon kívül Oroszországot, Ukrajnát és Törökországot is. Az európai régióban eddig mintegy 90 millió fertőzöttet regisztráltak, és csaknem 1,9 millió coviddal kapcsolatos halálesetet.

 

Kluge elmondása szerint az új esetek száma az összes korosztályban növekszik, miközben a legtöbb fertőzött jelenleg az 5 és 14 év közöttiek korosztályában fordul elő.

 

Hétfőig az európai régió 21 államában 432 esetben azonosították az omikron variánst.

 

„Az omikron már itt van. Mivel az esetszámok gyarapodnak, ezért joggal vagyunk elővigyázatosak és nyugtalanok“

 

– mondta Kluge, hozzátéve, hogy jelenleg továbbra is a delta variáns okoz problémát.

 

Kluge egyúttal felszólított az átoltottsági szint növelésére, majd hozzátette, a kötelező oltásnak a végső megoldásnak kell lennie, amikor már az oltottsági szint növelése érdekében bevezetett összes módszer kimerült.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!