Nyitókép: SITA/AP

 

Ugur Sahin, a német BioNTech gyógyszerészeti vállalat igazgatója és társalapítója a Der Spiegel magazinnak adott interjújában azt mondta, hogy a harmadik, megerősítő vakcinát már három hónappal a második oltás után be kellene adni.

 

Sahin szerint tekintettel az új omikron variánsra „két adag vakcina még nem jelent elegendő védelmet biztosító befejezett oltási sémát“.

 

„Amennyiben az omikron tovább fog terjedni, tudományos szempontból az lenne az észszerű, ha már három hónappal a második oltás után felkínálnák a megerősítő oltást“

 

 hirdetes_810x300  

– jelentette ki.

 

Sahin elmondása szerint egyelőre még nem döntöttek arról, hogy a BioNTech gyárt-e egy módosított vakcinát az omikron variáns ellen. Az igazgató szerint a védelem biztosítása érdekében a harmadik vakcinának is elégnek kellene lennie.

 

„Az előzetes adatok szerint három koronavírus elleni vakcina jelentős mértékben semlegesíti a vírust, és képes megvédeni az oltottakat“

 

– jegyezte meg.

 

Sahin azzal számol, hogy a harmadik vakcina beadása után rövid időn belül a negyedik oltásra is szükség lesz.

 

„A negyedik vakcina minden bizonnyal az omikron variánshoz lesz módosítva“

 

– mondta az igazgató, hozzátéve, hogy a BioNTech felkészült arra, hogy jövőre évi négymilliárd adag vakcinára emelje a gyártási kapacitását.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!