Nyitókép forrása: SITA/Leonid Shcheglov/BelTA via AP

 

Egy lengyel katona megsérült, mikor agresszív migránsok egy csoportja megpróbált áttörni a lengyel-fehérorosz határon – közölte a lengyel PAP hírügynökség a határrendészet közlésére hivatkozva. Az incidensre vasárnap, Czeremcha galu közelében került sor, az ország északkeleti részében.

 

Migránsok egy 55 fős csoportja próbált meg Fehéroroszországból átjutni Lengyelországba, és megostromolták a határzárat. Az egyik katonát arcon találták egy jókora kődarabbal, a helyszínen elsősegélyellátásban részesítették.

 

Lengyelország, a balti országok és az EU azzal vádolja Fehéroroszország elnökét, Alkeszandr Lukasenkát, hogy a Közel-Keletről toborzott migránsokat azzal a céllal, hogy aztán az EU külső határainál, esetünkben Lengyelország és Litvánia határaihoz vigye őket, és mesterséges migrációs nyomás alá helyezze az EU-t. Az EU szerint Minszk legfőbb indítéka a Lukasenka-rezsim ellen elfogadott szankciók.

 

 hirdetes_400x285  

A PAP lengyel hírügynökség szerint az idei évben több mint 40 ezer illegális határátlépési kísérletre került sor a fehérorosz oldalról.

 

Teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!