Nyitókép: hmzrinyi.hu

 

December 15-én Röszke térségében a „Határozott Fellépés 2021” elnevezésű gyakorlaton demonstrálta az illegális migráció kezelésével kapcsolatos eszközeit a Magyar Honvédség. A képességbemutatón Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Németh Szilárd parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is részt vett.

 

Benkő Tibor honvédelmi miniszter úgy fogalmazott: Magyarország az Oszmán-Török Birodalom terjeszkedése idején már védte egyszer Európát, napjainkban pedig ugyanezt teszi. Európát körbevette a migrációs hullám, amely – ha nem kezelik időben – olyan veszélyeket rejt magában, ami komoly tragédiákhoz vezethet.

 

„Ennek a gyakorlatnak az a célja, hogy mindenki lássa: Magyarországon mind a Belügyminisztérium, mind a Magyar Honvédség kész és képes az ország védelmét, biztonságát szolgálni, hogy valóban meg tudjuk védeni az ország érdekeit, azt, amiért elődeink, őseink harcoltak, értékeinket, kultúránkat, nemzeti önállóságunkat.”

 

 hirdetes_400x285  

– tette hozzá.

 

A Magyar Honvédség 2015 óta folyamatosan részt vesz a határvédelmi feladatokban, a tömeges méretű illegális migráció kezelésében. A katonák hat évvel ezelőtt alig három hónap alatt húzták fel – a déli határszakaszon mintegy 300 kilométer hosszúságban – az ideiglenes biztonsági határzárat, és azóta is aktívan vesznek részt az illegális határátlépőkkel szembeni intézkedések végrehajtásában.

 

A Honvédség speciális képességeivel és technikai eszközeivel támogatja a rendőrség munkáját. A katonai erők létszáma ezen a területen jelenleg mintegy 500 fő, a feladat ellátását több mint 200 technikai eszköz segíti.

 

Honvedelem

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!