Nyitókép: Abir Sultan/Pool Photo via AP

 

Az izraeli parlament az omikron variáns terjedése miatt távmunkára áll át – jelentette be vasárnap a törvényhozó testület szóvivője.

 

A DPA ügynökség szerint az elmúlt hetekben több törvényhozó került karanténba, ugyanis koronavírus-fertőzöttekkel voltak kapcsolatban. Az izraeli média vasárnap arról tájékoztatott, hogy további kilenc törvényhozónak kellett karanténba vonulnia egy riporter miatt, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje.

 

 hirdetes_810x300  

Mindeközben Naftali Bennett kormányfő figyelmeztette az izraelieket, hogy készüljenek fel az „ötödik hullámra“.

 

„Az omikron már bekerült az országba, ami azt jelenti, hogy a nyilvánosság között már vannak fertőzöttek. Látjuk a reprodukciós szám emelkedését is, tehát elkezdődött“

 

– konstatálta Bennett, majd hozzátette: az összes polgárnak vigyáznia kell magára, a családjára és a gyerekeire, ugyanis az ötödik hullám megérkezett. Egyúttal felszólította az oltást latolgató izraelieket, hogy azonnal oltassák be magukat.

 

A 9,4 millió izraelinek az 59 százaléka teljes oltottsággal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy három adag vakcinát kaptak vagy még nem telt le a hat hónapjuk a második oltás óta. Az egészségügyi miniszter szerint az izraeliek 32 százaléka nincs beoltva.

 

Izraelben eddig 175 omikoronos esetet igazoltak, emellett további 380 gyanús esetet tartanak számon.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!