Nyitókép: SITA/AP

 

Ausztria további tíz nappal, azaz egészen az év végéig meghosszabbította a lockdownt az oltatlanok számára.

 

Egyúttal december 24-től 26-ig, valamint december 31-én néhány enyhítést is jóváhagyott. Az új óvintézkedések értelmében egy helyen legfeljebb tíz személy tartózkodhat, beleértve a gyerekeket is. Amennyiben a találkozón 11–25 személy vesz részt, az összes jelenlévőre a 2G-szabály fog vonatkozni (a szlovákiai OP-rezsim ekvivalense).

 

  hirdetes_300x300   

Azokra, akik nincsenek beoltva és nem estek át a fertőzésen, az év végéig kijárási tilalom vonatkozik néhány kivétellel: létfontosságú termékek vásárlása, munkába járás vagy munkához köthető tevékenység (itt a 3G-rezsim/OTP-rezsim érvényes) elvégzése, illetve természetjárás.

 

Szilveszterkor szintén az oltottak és a covidon átesettek számára enyhítenek az óvintézkedéseken. A vendéglátó-ipari egységek, szálláshelyek és egyéb telephelyek – néhány kivételt leszámítva – az ünnepek alatt csak az oltottaknak és a koronavírus-fertőzésen átesettek részére lesznek elérhetőek.

 

Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter közlése szerint az összes polgár számára bevezetett háromhetes lockdown és az oltatlanoknak elrendelt tíznapos lockdown megtette hatását.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!