Nyitókép: SITA/AP Photo/Sebastian Scheiner

 

Naftali Bennett izraeli kormányfő kedden bejelentette, hogy a 60 év felettieket és az egészségügyi dolgozókat néhány napon belül elkezdik oltani a negyedik koronavírus elleni vakcinával.

 

„Izrael lakosai voltak az elsők, akik megkapták a Covid-19 elleni vakcina harmadik adagját, és a negyedik vakcinát illetően is mi leszünk az úttörők“

 

– közölte Bennett. Egyúttal felszólította a negyedik oltáshoz szükséges feltételeket teljesítő polgárokat, hogy oltassák be magukat a negyedik vakcinával.

 

Ez a bejelentés nem sokkal azután érkezett, hogy az omikron variáns terjedése miatt a szakemberekből álló tanács a negyedik oltóanyag beadását javasolta. Az izraeli miniszterelnök „remek hírnek“ nevezte a szakemberek döntését, amellyel „sikerül kikeveredni az omikron okozta újabb hullámból“.

 hirdetes_810x300  

 

Izraelben kedden megkétszereződött az omikronos esetek száma. A helyi egészségügyi minisztérium bejelentése szerint kedden 170 omikronos esetet azonosítottak, így az új variánssal fertőzött személyek száma 340-re emelkedett.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!