Nyitókép: Andrew Milligan/PA via AP

 

Walesben, Skóciában és Észak-Írországban vasárnaptól új korlátozásokat vezettek be a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Angliában egyelőre nem szigorítottak.

 

Az új szabályok értelmében Walesben a vendéglátó-ipari egységekben, mozikban és éttermekben legfeljebb hat személy találkozhat. A belső helyiségekben megrendezett rendezvényeken legfeljebb 30 személy vehet részt, míg kültéren maximum 50. Az éjszakai klubok zárva lesznek, a közterületeken és a munkahelyeken pedig kétméteres távolságot kell tartani.

 

 hirdetes_300x300  

Skóciában a rendezvényeken szintén távolságot kell tartani, a kiosztott ülőhelyeken kívül pedig legfeljebb 100 személy foglalhat helyet. Amennyiben az ülőhelyeket előre kiosztják, a maximális létszám 200-ra emelkedhet. Kültéren egyszerre maximum 500 fő találkozhat. Egy nappal később az éttermekben, bárokban, színházakban és edzőtermekben egyszerre három háztartás találkozhat.

 

Észak-Írországban vasárnaptól és december 27-től szintén új korlátozásokat vezetnek be, beleértve az éjszakai klubok bezárást. A bárokban, vendéglátó-ipari egységekben és éttermekben egy asztalnál legfeljebb hat személy ülhet, tíz pedig abban az esetben, ha egy háztartásból származnak.

 

Boris Johnson brit kormányfő Angliában egyelőre nem jelentett be új szigorításokat, de előrevetítette, hogy karácsony után az omikron terjedésének megfékezése érdekében nem fog habozni az új szigorítások bevezetését illetően.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!