Nyitókép forrása: Tömegek várakoznak hosszú kocsisorban Sydneyben tesztelésre. Fotó: SUTA/Bianca De Marchi/AAP Image via AP

 

Ausztráliában elhunyt az első olyan koronavírusos beteg, akit a legújabb variáns, az Omikron fertőzött meg. Az országban egyre markánsabban emelkedik a napi esetszám, a helyi hatóságok azonban egyelőre tartózkodnak a kemény szigorítások bevezetésétől, főleg egy újabb lockdownt igyekeznek elkerülni mindaddig, amíg azt a kórházban ápoltak száma nem indokolja.

 

Az Omikron-variáns első ausztrál halálos áldozata egy nyolcvanéves férfi volt, aki több más krónikus betegséggel is küzdött. Részletes információkat azonban az elhunyt halálának körülményeiről a hatóságok nem közöltek, azon kívül, hogy egy idősotthonban fertőzödött meg, és egy Sydney-i kórházban halt meg.

 

Az elmúlt 24 órában Ausztráliában több mint 9400 új koronavírusos esetet vettek nyilvántartásba, és hat fővel nőtt a halálos áldozatok száma. Mindegyik haláleset a legnépesebb Új-dél-Wales régióban történt.

 

 hirdetes_810x300  

Az ausztrál járványstatisztikák azóta ívelnek ismét felfelé, hogy a canberrai kormány jelentősen lazított az utazásra vonatkozó járványügyi korlátozásokon, és az országba rengetegen érkeztek haza külföldről. A felfelé ívelő esetszámok azonban egyelőre még nincsenek hatással a kórházban ápoltak számára.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!