Paszkál
  • HUF: 390.11
  • USD: 1.04
  • 13 °C
  • 21 °C

Hirdetés (X)

Időjárás

Támad a tél: négyméteres hótorlasz zárt el több települést a külvilágtól

Seattle-re évek óta nem tapasztalt hóvihar csapott le; Kanada egyes részein az elmúlt napokban mínusz 50 fokot mértek.

Nyitókép: MTI/AP/Ted S. Warren

 

Több országban is gondot okoz az időjárás: Törökországban négyméteres hótorlasz zárt el több települést a külvilágtól. Az amerikai Seattle-re évek óta nem tapasztalt hóvihar csapott le; Kanada egyes részein az elmúlt napokban mínusz 50 fokot mértek, most pedig kiadták a figyelmeztetést, hogy ennél is zordabb idő közeleg – hangzott el az M1 Híradójában.

 

Négyméteres hótakaró borította az országutakat a törökországi Mus városánál, és több mint hatvan települést vágott el a külvilágtól a havazás. Az utakat csak többnapos munka után tudták megtisztítani a hókotrók.

 

Japánban is intenzív havazás kezdődött, az ország északnyugati szegletében is éjt-nappallá téve dolgoznak a hókotrók, vannak utak, amelyek még napokig járhatatlanok lesznek. Utakat és vasútvonalakat zártak le, s több mint száz belföldi járatot töröltek. A hatóságok arra kértek mindenkit: ha tehetik, maradjanak otthon, mert a közlekedés akár életveszélyes is lehet.

 

Sílécre pattantak az amerikaiak Seattle-ben: helyenként 13 centiméteres hópaplan borult vasárnapra virradóra a 700 ezres nagyvárosra. Washington állam legnépesebb településén ritka a havazás, ezért a helyieket meglepetésként érte a vastag hótakaró. A vastag hó megrongálta a villanyhálózatot is: csaknem hatezer háztartás maradt áram nélkül karácsony második napján. A meteorológusok arra figyelmeztetnek: a hőmérők higanyszálai hétfőn akár mínusz 8 fokig zuhanhatnak, ami évek óta a legalacsonyabb hőmérséklet lehet a városban.

 

Figyelmeztetést adtak ki a szomszédos Kanadában: extrém hideg időre készülnek az ország nyugati részein. A hét elején mínusz tíz fok alá csökken a hőmérséklet. Kanada leghidegebb, északnyugati sarkaiban azonban már a múlt héten mínusz 50 fokot mértek.

 

M1

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Dili No
2021. dec. 28. 13:13

ejj, csónakàznék egyet a külvilàgtavon

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket