Nyitókép: Agencja Wyborcza.pl

 

Amíg a szlovákiai rendőrök a pozsonyi Hviezdoslav téren iszogató fiatalokat és külföldi turistákat próbáltak meg helyretenni a kijárási tilalom idején, addig az északi szomszédainknál sokkal hevesebb szilveszteri és újévi mulatságok zajlottak.

 

A hagyományoknak megfelelően több ezer lengyel polgár vonult a Magas-Tátra lengyel részének központjába, Zakopanéba. A turistaparadicsomban a rendőröket este hat órától hajnali három óráig 107 alkalommal riasztották.

 

 hirdetes_300x300  

A lengyel Gazet Wyborcza két nagy rendezvényről számolt be. Amíg az egyik rendezvényen mintegy 14 ezer ember csoportosult a színpad előtt, addig a másik események csaknem 25 ezren.

 

 

A szilveszteri zenés mulatság során a rendőrök nem tapasztaltak komolyabb incidenseket, viszont a problémák később kezdődtek. Azután, hogy éjjel egy órakor véget ért a koncert, az alkoholtól túlfűtött turisták veszekedéseket provokáltak és több verekedésbe, összetűzésbe is bekapcsolódtak.

 

Az agresszorok nemcsak egymást csépelték, de a beavatkozó rendőröket is megsebesítették. A szilveszteri éjszaka után Zakopané utcáit szemét, üvegtörmelékek, az alkoholos italok üvegei és a pirotechnikai eszközök maradványai borították.

 

A rendőrök több mint tíz személyt tartóztattak le. Jelenleg köztisztviselő megtámadásával, testi sérülések okozásával, valamint kábítószer és pszichotróp anyagok birtoklásával vádolják őket.

 

Gazeta Wyborcza/Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!