Nyitókép: AP Photo/Michel Euler, Pool

 

Emmanuel Macron francia államfő Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével tartott közös sajtótájékoztatót az Európai Unió Tanácsának soros elnökségének átvételével kapcsolatban, amikor az újságírók egy nemrégiben elhangzott, nagy port kavart interjú miatt kérték számon a francia államfőt, aki kijelentette: „fel akarja bosszantani“ az oltatlan polgárokat.

 

Az államfő ismét kihangsúlyozta, hogy a járványellenes harcban ő és a francia kormány is azt a nézetet képviseli, miszerint a polgároknak megvannak a jogaik, de a kötelezettségeik is.

 

 hirdetes_400x285  

„Az oltatlanok szabadsága ott végződik, ahol mások szabadsága kezdődik a saját egészségük védelme érdekében“

 

– üzente Macron, aki felhívta a figyelmet arra, hogy azok az oltatlan személyek, akik megfertőződnek, veszélybe sodorják az orvosokat és az egészségügyi dolgozókat. Az államfő szerint egyre nagyobb mértékben szaporodnak meg azok az esetek, amikor az orvosok elutasítják az oltatlanok kivizsgálását, mert féltik az egészségüket.

 

Macron egyúttal megjegyezte, hogy más uniós tagországok is különböző óvintézkedéseket vezetnek be az oltatlan személyekkel szemben. A felelősségteljes embereket értékelik, a csalókat megbüntetik.

 

Macron: Az oltatlan franciákat a végsőkig gyötörni fogom

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!