Nyitókép: SITA/Alexandra Čunderlíková

 

Az osztrák rendőrség keddtől szigorítani fogja a járványellenes óvintézkedések betartását az üzletekben. A rendőrök azt fogják ellenőrizni, hogy a vásárlók rendelkeznek-e a kért oltási vagy a covidon való átesésről szóló igazolással. Gerhard Karner osztrák belügyminiszter szerint „a javíthatatlanokkal szembeni szigorú akcióról“ lesz szó, akik „nem tartják magukat az óvintézkedésekhez“.

 

A Covid-igazolványok ellenőrzését az üzletek bejáratainál, illetve a pénztáraknál fogják ellenőrizni. Ausztria-szerte 81 ezer üzlet kap videó-útmutatókat arról, miként kell eljárni az ellenőrzések során. Az ellenőrzés alól kivételt képeznek a szükséges termékeket árusító boltok, például a szupermarketek.

 

 hirdetes_300x300  

Az ellenőrzések elsősorban azokat a boltokat fogják érinteni, ahol eddig nem vették komolyan a 2G-szabály ellenőrzését. A rendőrök céljai között azoknak a személyeknek a kiszűrése szerepel, akiknek csak a szükséges termékeket árusító boltokba van belépésük.

 

Ausztriában keddtől az FFP2-es reszpirátor viselete is kötelező lesz azokon a kültéri helyeken, ahol nem lehet betartani a szükséges távolságot.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.