Ottó
  • HUF: 400.10
  • USD: 1.04
  • 20 °C
  • 34 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Világrekorder lesz a Sátoraljaújhelyen épülő Nemzeti Összetartozás Hídja

A tervek szerint 2023-ban már átsétálhatunk rajta.

Nyitókép: Facebook/ Wáberer György

 

Az első előkészítési munkálatokkal elrajtolt a majdani világrekorder gyalogos híd kivitelezése Sátoraljaújhelyen, és a tervek szerint 2023-ban már átsétálhatunk rajta.

 

„A közbeszerzés lezajlott, megvan a kivitelező is. A munkaterületet a város átadta, és a tereprendezéssel tulajdonképpen már el is kezdődött a Nemzeti Összetartozás Hídjának az építése”

 

– nyilatkozta Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere a Turizmus.com-nak.

 

A híd világrekorder attrakciója lesz a térségnek és Magyarországnak is. A 700 méter hosszú gyalogos híd kategóriájában egyedülálló lesz: a város két pontját, a Várhegyet és a Szárhegyet köti majd össze 80 méter magasan, ráadásul nagyszerű látványt nyújt a Zemplén-hegység és a Felvidék irányába is.

 

A négymilliárd forintos beruházás a magyar kormány által elfogadott Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében valósul meg, amelynek célja többek között a térség turisztikai vonzerejének növelése, biztosítva a fenntartható fejlődést és a régió népességmegtartó erejét.

 

A Nemzeti Összetartozás Hídja a térség egyik fontos turisztikai pontján helyezkedik majd el és később a Zemplén Kalandpark része lesz.

 

 „A szerkezet középső részén a tervek szerint üvegfelület fokozza majd az élményt. A célállomás a Várhegy, mely Újhely várának romjait rejti. Ennek régészeti feltárása 2008-ban indult és jelenleg is folyamatban van. Ezen kívül a hegy lábánál működik a Rákóczi Szövetség nemzetközi tábora, amely kiemelt szerepet játszik az anyaország és az elszakadt területek kapcsolatának erősítésében”

 

– írta közösségi oldalán a közelmúltban a projektről Wáberer György, a Tokaj-Borvidék Fejlesztési Tanácselnöke, Tokaj-Zemplén térségért felelős kormánybiztos.

 

 

Turizmus.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket