Nyitókép: EXPA/PIXSELL/Zeljko Lukunić

 

Ukrajna nyilvános bocsánatkérést követel Horvátországtól Zoran Milanović horvát államfő keddi kijelentései miatt – közölte a kijevi külügyminisztérium. A tárca honlapján arról tájékoztatott, hogy bekérették Horvátország kijevi nagykövetét, akivel közölték, hogy Milanović kijelentései teljességgel elfogadhatatlanok Ukrajna számára.

 

A horvát államfő ugyanis azt merészelte mondani, hogy Ukrajnának nincs helye a NATO-ban.

 

„A horvát elnök kifejezésre juttatta elutasító hozzáállását és hálátlanságát azért a segítségért, amelyet Ukrajna és az ukránok nyújtottak Horvátországnak a függetlenségi harca során, valamint a korábban ott pusztító tüzek elleni küzdelemben. Biztosak vagyunk viszont abban, hogy ez a hálátlanság az ő személyes vonása és nem terjed ki a horvátokra, akikkel barátság és kölcsönös tisztelet köt össze minket.”

 

– hangsúlyozta a minisztérium.

 hirdetes_300x300  

 

Zoran Milanović kedden a már említett frázis mellett kijelentette, hogy az orosz-ukrán válságnak semmi köze Ukrajnához vagy Oroszországhoz, köze van azonban Joe Bidenhez és kormányához. Azt is mondta, hogy a 2014-es Majdan-tüntetések után Ukrajna most is „a világ egyik legkorruptabb országa, gazdaságilag stagnál, az EU-tól pedig nem kapott semmit”.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.