Paszkál
  • HUF: 390.11
  • USD: 1.04
  • 14 °C
  • 22 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Kiakadt az ukrán külügy, mert a horvát államfő azt mondta: Ukrajnának nincs helye a NATO-ban

Kijev nyilvános bocsánatkérést követel Horvátországtól – hálátlannak tartja Zoran Milanovićot.

Nyitókép: EXPA/PIXSELL/Zeljko Lukunić

 

Ukrajna nyilvános bocsánatkérést követel Horvátországtól Zoran Milanović horvát államfő keddi kijelentései miatt – közölte a kijevi külügyminisztérium. A tárca honlapján arról tájékoztatott, hogy bekérették Horvátország kijevi nagykövetét, akivel közölték, hogy Milanović kijelentései teljességgel elfogadhatatlanok Ukrajna számára.

 

A horvát államfő ugyanis azt merészelte mondani, hogy Ukrajnának nincs helye a NATO-ban.

 

“A horvát elnök kifejezésre juttatta elutasító hozzáállását és hálátlanságát azért a segítségért, amelyet Ukrajna és az ukránok nyújtottak Horvátországnak a függetlenségi harca során, valamint a korábban ott pusztító tüzek elleni küzdelemben. Biztosak vagyunk viszont abban, hogy ez a hálátlanság az ő személyes vonása és nem terjed ki a horvátokra, akikkel barátság és kölcsönös tisztelet köt össze minket.”

 

– hangsúlyozta a minisztérium.

 

Zoran Milanović kedden a már említett frázis mellett kijelentette, hogy az orosz-ukrán válságnak semmi köze Ukrajnához vagy Oroszországhoz, köze van azonban Joe Bidenhez és kormányához. Azt is mondta, hogy a 2014-es Majdan-tüntetések után Ukrajna most is “a világ egyik legkorruptabb országa, gazdaságilag stagnál, az EU-tól pedig nem kapott semmit”.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket