Nyitókép: AP Photo/Michael Gruber

 

Január 31-én, hétfőn véget ér a lockdown az oltatlan osztrák lakosok számára. Egy nappal később, február 1-jén pedig életbe lép az oltási kötelezettségről szóló törvény – jelentette be szerdán az osztrák kormány.

 

A szakemberek már nem tartják szükségesnek azokat a korlátozásokat, amelyeket tavaly novemberben vezettek be az oltatlanok számára, ugyanis a kórházak intenzív osztályait már nem fenyegeti túltelítettség.

 

 hirdetes_810x300  

A kormány képviselői a szerdai tárgyalás előtt arról is beszámoltak, hogy az elmúlt 24 órában az újonnan azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 30 ezret, ami a járvány kezdete óta a napi maximum Ausztriában. Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter szerint az omikron hullám megközelítőleg 14 nap múlva fogja elérni a csúcsát.

 

Ausztriában február 1-jétől érvénybe lép az általános oltási kötelezettség a 18 év feletti polgároknak. Az osztrák képviselők szerint erre az alacsony oltottsági szint miatt van szükség. Ausztriában jelenleg a lakosság 75,4 százaléka rendelkezik teljes oltottsággal.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.