Nyitókép: AP Photo/Odelyn Joseph

 

Az amerikai Moderna vállalat szerdán bejelentette, hogy elkezdte az omikron variáns ellen kifejlesztett megerősítő koronavírus elleni vakcinájának klinikai tesztelését. Mindezt egy nappal azután hozta nyilvánosságra, hogy a konkurens Pfizer is hasonló tesztelésekbe kezdett.

 

A Moderna elmondása szerint az eredeti koronavírus elleni vakcinájának harmadik adagja megemelte az omikron variánst neutralizáló ellenanyagok számát. Az ellenanyagszint hat hónappal a megerősítő adag után kezdett el csökkenni. A neutralizáló ellenanyagok azonban a tanulmányban részt vevő összes személynél megtalálhatóak voltak.

 

 hirdetes_300x300  

 

A Moderna arról is beszámolt, hogy az omikron ellen kifejlesztett booster adagot a 18 év feletti felnőtteken fogja tesztelni. Az új vakcinát azokon az egyéneken fogják kipróbálni, akik a Moderna-vakcina két alapadagját kapták meg, illetve a harmadik dózist is felvették. A Moderna mindkét csoportban 300-300 résztvevővel fog dolgozni.

 

Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) három tanulmány is rámutatott arra, hogy az mRSN alapú vakcinák harmadik adagja kulcsfontosságú az omikron-hullám elleni harcban.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!