Nyitókép: AP Photo/Vadim Ghirda

 

Az ukránok 43 százaléka készen áll arra, hogy valamilyen módon bekapcsolódjon a harcokba, mennyiben az Oroszországi Föderáció megtámadja Ukrajnát – derült ki a Demokratikus Kezdeményezés Alapítvány és az Ukrán Gazdasági és Politikai Tanulmányok Központjának felméréséből.

 

Maria Zolkinának, az alapítvány elemzőjének pontosítása szerint az ukránok 10,5 százaléka készen áll arra, hogy belépjen a fegyveres erőkbe és kivonuljon a frontra. 9 százalékuk önkéntes erőkhöz csatlakozna, további 23 százalékuk pedig készen áll arra, hogy bárminemű nem háborús segítséget (pénz, munka, véradás stb.) megadjon.

 

  hirdetes_300x300   

 „A megkérdezettek 43 százaléka készen áll az aktív katonai és nem katonai részvételre egyaránt. Egyúttal a válaszadók 22,5 százaléka nem hisz abban, hogy újabb invázióra kerülne sor. Ez azt jelenti, hogy az ukrán társadalom egy része nyugtalan. Megjegyezendő, hogy a fegyveres erőkhöz vagy az önkéntes zászlóaljakhoz a megkérdezettek 20 százaléka csatlakozna, ami nagyon komoly szám, és arról tanúskodik, hogy komolyan terjed az aktív harci hangulat. Mindemellett a válaszadók 23 százaléka önkéntes alapon is hajlandó segíteni“

 

– tette hozzá Zolkina.

 

Az országos felmérést 2021. december 17-től 22-ig végezték Ukrajna összes régiójában, kivéve a Krímet, valamint Donyeck és Luhanszk térségét. A felmérésben 2018 felnőtt válaszadó vett részt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!