Pál
  • HUF: 396.49
  • USD: 1.05
  • 19 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Negatív teszttel az oltatlan turisták is beléphetnek az olasz hotelekbe és éttermekbe

Az olasz kormány enyhített az óvintézkedéseken a külföldi turisták számára.

Nyitókép: AP Photo

 

Az olasz kormány szerdán úgy határozott, hogy a külföldi turisták számára is enyhít a járványellenes óvintézkedéseken. Ez azt jelenti, hogy az oltatlan turistáknak is engedélyezett lesz a belépés a hotelekbe és az éttermekbe, de ehhez negatív koronavírus-tesztet kell felmutatniuk.

 

Az új szabályok azokra a személyekre is vonatkoznak, akik például Oroszországból vagy Kínából utaznak üzleti útra, és nem az EU által jóváhagyott vakcinákkal vannak beoltva.

 

Az olasz kormány ezzel a lépéssel reagált az idegenforgalmi ágazat panaszaira. Olaszországba negatív teszt fejében eddig is beutazhattak az oltatlan és a covidon át nem esett személyek, viszont nem szállhattak meg hotelekben, és az éttermekbe sem mehettek be. Az olaszok számára érvényes szabály szerint csak az oltottak és a covidon átesettek mehetnek be a vendéglátó-ipari egységekbe.

 

Mario Draghi olasz kormányfő a COVID-igazolványok korlátlan időre való meghosszabbítását is jelezte. Ez a kiváltság azonban csak azokra a személyekre vonatkozna, akik mindhárom oltást felvették, illetve két oltás után estek át a covidon.

 

A 60 millió lakosú Olaszországban eddig a lakosság mintegy 81 százaléka oltatta be magát.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket