Nyitókép: Wikimedia Commons 

 

A holland kikötővárosban, Rotterdamban ideiglenesen szétszedik a Koningshavenbrug hidat, hogy szabaddá tudják tenni az utat az amerikai Jezz Bezos milliárdos rekreációs jachtja számára, amit a helyi hajógyárban szereltek össze.

 

A „De Hef“-ként ismert acélhíd Európa legnagyobb kikötőjének szimbóluma. Az ideiglenes szétszerelésére azért van szükség, mert Bezos 430 millió eurós, 40 méter magas jachtja számára túlságosan alacsony. Emiatt az Oceanco hajógyár a híd központi részének eltávolítását kérte a helyi hivataloktól. A költségeket Bezos fizeti.

 

 hirdetes_810x300  

A döntés nagy felháborodást váltott ki a holland műemlékvédők körében, ugyanis a híd 2017-es rekonstrukciója során a magisztrátus ígéretet tett arra, hogy a hidat soha nem fogják lebontani. A magisztrátus most azt állítja, miután a jacht áthalad a lebontott hídon, az újra visszanyeri eredeti arculatát. A híd szétszedése nyárra várható és néhány hétig fog tartani.

 

A Koningshavenbrug hidat 1878-ban alkották meg, és azután építették újra, miután a 1940-ben, a második világháború idején lebombázták a nácik.

 

Jeff Bezos, az Amazon társaság alapítója, a világ egyik leggazdagabb embere. A 127 méteres hajója a világ legnagyobb vitorlás rekreációs jachtja lesz.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!