Nyitókép: SITA/AP

 

Nagy a valószínűsége annak, hogy Nagy-Britanniát a jövőben újabb nagy járványhullámok fogják sújtani – közölték a járványhelyzet modellezésével foglalkozó epidemiológusok.

 

Mindezek ellenére Boris Johnson brit kormányfő megszüntette a járványellenes óvintézkedéseket Angliában, és kijelentette, hogy a járványnak ugyan még nincs vége, de Nagy-Britanniának meg kell tanulnia együtt élni a koronavírussal.

 

 hirdetes_810x300  

A tudományos testület nyilatkozatában azt írta, hogy a középtávú kilátások legnagyobb ismeretlen tényező az új koronavírus-variánsok megjelenése, illetve a lakosság gyengülő immunitása.

 

„Nagy a valószínűsége annak, hogy a jövőbeli nagy fertőzéshullámok miatt aktív menedzselésre lesz szükség ahhoz, hogy megakadályozzuk az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomást“

 

– írták az epidemiológusok.

 

A szakemberek arra is rámutattak, hogy a coviddal kapcsolatos helyzet ugyan évről évre javulni fog, attól függetlenül még jöhetnek olyan időszakok, amikor a kormánynak ismét óvintézkedéseket kell bevezetnie.

 

„Az elkövetkezendő néhány év még rendkívül bizonytalan lesz, az újabb variánsok és járványhullámok minden bizonnyal hevesek lesznek, de utána lecsillapodik a helyzet. A folyamatok előrelátható és kiszámítható alakulása még nagy távoli“

 

– jegyezték meg az epidemiológusok a nyilatkozatukban.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!