Nyitókép: Adrian Wyld/The Canadian Press via AP

 

Szombaton ezrek tüntettek több kanadai városban, köztük Torontóban is – tájékoztatott a Reuters ügynökség azzal, hogy a kötelező oltás ellen irányuló békés, de hangos tüntetések a fővárosból, Ottawából indultak.

 

A Szabadság konvoja (Freedom Convoy) névre keresztelt tüntetéssorozat a kanadai hivatalok azon követelménye ellen irányult, hogy az amerikai határon áthaladó kamionisták rendelkezzenek oltással. Jelenleg a tüntetés résztvevői a járványellenes óvintézkedések és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök kormánya ellen is tüntetnek.

 

 hirdetes_300x300  

„Mindnyájunknak tele van a hócipője az utasításokkal, az ijesztgetésekkel és azzal, hogy az életünk egy nagy börtön“

 

– mondta Robert, egy torontói demonstráló. Hozzátette: anélkül szeretnének visszatérni a normális mindennapokba, hogy a vénájukba egy olyan mérget juttatnának, amit a hatalmasok vakcinának neveznek.

 

A tüntetők már nyolc napja blokkolják Ottawa központját. Vannak, akik konföderációs és náci zászlókat lengetnek, míg mások a kanadai kormány feloszlatását követelik.

 

„Az ottawai tüntetők kifejtették a nézőpontjukat, amit az egész ország hallott“

 

– mondta Omar Alghabra közlekedésügyi miniszter, aki felszólította a tüntetőket, hogy térjenek haza és a véleményüket közvetlenül a megválasztott képviselőjüknek fejtsék ki.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!