Belgium is betiltotta az úgynevezett „szabadságkonvojt” - Körkép.sk
Ráhel, Csenge
  • HUF: 388.37
  • USD: 1.08
  • -2 °C
  • 2 °C
Külügyek

Belgium is betiltotta az úgynevezett „szabadságkonvojt”

Kanadában eközben blokád alatt vannak a határátkelők.

Nyitókép: EPA-EFE/Sebastien Nogier

 

Betiltotta a belga szövetségi és a regionális kormány, valamint a főváros vezetése a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések ellen, a kanadai példa alapján szerveződő autós és teherautós tüntetést Brüsszelben.

 

A La Libre Belgique című, francia nyelvű belga napilap internetes kiadása arról számolt be, hogy a hatóságok szövetségi, regionális és helyi szinten is megtesznek mindent a belga főváros blokádjának megakadályozására.

 

A közös közlemény szerint a szövetségi rendőrség a belga határon ellenőrzi a Belgiumba belépő járműveket, és kiszűri azokat, melyek demonstrálni érkeznek. A brüsszeli régió és Brüsszel városa pedig elrendeli, hogy a területükön tiltsák meg az autós tiltakozó megmozdulásokat. A három hivatal közötti együttműködés célja, hogy zavartalan maradjon a főváros közrendje – tették hozzá.

SJE Nyílt nap

 

A napilap emlékeztetett: a párizsi prefektúra kora délelőtt közölte, hogy a közrend megzavarásának kockázatára hivatkozva nem engedélyezi a szombatra tervezett francia teherautós felvonulást. A Convoy France elnevezésű mozgalom blokádokat és konvojos tiltakozásokat tervez a hétvégére, majd hétfőn Brüsszelbe indulna tovább európai megmozdulásra.

 

Kanadában a koronavírus megfékezését célzó intézkedések és a védőoltással kapcsolatos szabályozás elleni tüntetések alig több mint egy hete több száz teherautóból álló konvojjal kezdődtek. A kamionosok tiltakozásához azóta sok, a járványügyi rendeletekkel egyet nem értő ember csatlakozott.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket