Nyitókép: SITA/AP

 

Az olasz kormány az óvintézkedések enyhítését tervezi az idegenforgalom terén. Mindez azt jelenti, hogy a külföldi turistáknak nem fog kelleni oltási vagy covidon való átesésről szóló igazolást, valamint negatív tesztet felmutatniuk. Massimo Garavaglia idegenforgalmi miniszter elmondása szerint azt a szabályt is törölni fogják, melynek értelmében csak az oltott és a covidból kigyógyult turisták éjszakázhatnak a hotelekben.

 

A miniszter tájékoztatása szerint Olaszország Franciaország példáját szeretné követni, ahol áprilistól enyhítenek a korlátozásokon.

 

 hirdetes_300x300  

„A járvány a végső fázisban van, a helyzet újra ellenőrzés alatt áll. A fertőzöttek számát ábrázoló görbe gyorsan csökken, így hamarosan feloldhatjuk azokat a korlátozásokat, amelyek gátolják az idegenforgalom újbóli elindítását“

 

– jegyezte meg Garavaglia.

 

Mivel az idegenforgalom a járvány idején súlyos veszteségeket szenvedett el, ezért az olasz kormány új típusú támogatást készít elő. A miniszter szerint a hoteleken kívül az utazási irodákat és a kirándulásszervezőket is segíteni fogják, mégpedig hat hónapnyi adókedvezménnyel.

 

Olaszországban péntektől érvényét veszíti a kültéri maszkviselés, viszont a telített helyeken továbbra is kötelezően viselni kell a szájmaszkot. A belső helyiségekben március 31-ig szintén kötelező a maszkviselés. Amennyiben ezután az időpont után nem fogják meghosszabbítani a rendkívüli állapotot, akkor a felső légutak eltakarásának kötelessége is véget ér.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.