Nyitókép: Getty Images

 

Péntektől a Nagy-Britanniába utazó oltott személyeknek már nem kell koronavírus-tesztnek alávetniük magukat. A brit kormány ezzel megszüntette az egyik utolsó olyan óvintézkedését, amelyet az elmúlt két évben vezetett be a koronavírus-járvány megfékezésére.

 

Azoknak a briteknek és az országba látogató turistáknak, akik legalább két adag vakcinával rendelkeznek, egy nyomtatványt (passenger locator form) kell kitölteniük azelőtt, hogy megérkeznek az Egyesült Királyságba. Az oltatlanoknak továbbra is teszteltetniük kell magukat utazás előtt és érkezés után is, viszont a negatív eredményig nem kell izolációba vonulniuk.

 

 hirdetes_400x285  

Grant Shapps brit közlekedésügyi miniszter szerint „most az Egyesült Királyság rendelkezik az egyik legnyitottabb és legátjárhatóbb határral a világon“.

 

Boris Johnson kormánya múlt hónapban szinte az összes járványellenes óvintézkedést feloldotta. Ezen a héten abbéli reményét fejezte ki, hogy február végén az utolsó korlátozást – a pozitív eredménnyel rendelkezők kötelező karanténját is megszüntethetik. Ez a miniszterelnök azon tervének a része, hogy „hosszú távon megtanuljunk együtt élni a coviddal“.

 

Tim Spector, a King’s College London epidemiológusa szerint „ez inkább egy politikai, mintsem tudományos típusú kijelentés“.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!