Nyitókép: Arife Karakum/Anadolu Agency via Getty Images

 

Az 56 éves török Muzaffer Kayasannak már 14 hónapja folyamatosan pozitív a koronavírus-tesztje. A férfi összesen 78 pozitív teszttel rendelkezik. A török orvosok elmondása szerint eddig ez a leghosszabban tartó koronavírus-fertőzés, amit Törökországban feljegyeztek.

 

Az orvosok feltételezése szerint az 56 Kayasan a legyengült immunrendszere miatt nem tudja teljes mértékben legyőzni a vírust. A férfi ugyanis onkológiai páciens, leukémiával küzd.

 

 hirdetes_400x285  

A férfi 2020 novemberében kapta el a vírust, ami miatt többször is kórházi kezelésre szorult. Kayasan összesen kilenc hónapot töltött kórházban, a maradék öt hónapban pedig izolációban élt a lakásában. A történések ellenére a férfi igyekszik megőrizni a jó hangulatát.

 

„Úgy gondolom, hogy a covid női változatát kaptam el és a megszállottam lett“

 

– mondta a férfi, aki az utóbbi időben csak az üvegajtón keresztül látja a hozzátartozóit.

 

Kayasan a koronavírus miatt már a szaglását és az ízlelését is elvesztette, a folyamatos pozitivitás mellett pedig az oltás felvételére sincs lehetősége.

 

A Leukémia és Limfóma Szövetség tanulmánya szerint a vérrákkal küzdő négy páciensből egy még a két vakcina felvétele után sem tud kimutatható ellenanyagokat kiépíteni a testében.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!