Nyitókép: AP Photo/Lisa Leutner

 

Ausztria március 5-től szinte az összes járványellenes óvintézkedést feloldja – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Karl Nehammer osztrák kancellára.

 

Már február 19-től a 2G szabály 3G-re módosul, ami azt jelenti, hogy a vendéglátó-ipari egységekbe, hotelekbe, kulturális rendezvényekre és munkahelyekre már nem csak az oltottak és a fertőzésen átesettek léphetnek be, hanem azok is, akik negatív teszttel rendelkeznek.

 

 hirdetes_810x300  

Ez az átmeneti fázis március 5-ig tart, amikor végleg megszűnik a 3G szabály. Kivételt fognak képzeni az olyan rendkívül kockázatos helyek, mint a kórházak és a gondozást nyújtó intézmények.

 

Az Ausztriába való belépés szintén a 3G szabályhoz lesz kötve. Ez az összes országra vonatkozni fog, kivéve azokra, ahol veszélyes vírusvariánsok terjednek.

 

Március 5-e után az osztrák polgároknak az esetek többségében nem lesz szükségük reszpirátorra. A szupermarketekben, tömegközlekedésen, hivatalokban, postán, bankokban, gyógyszertárakban és kórházakban azonban továbbra is viselniük kell.

 

Március 5-től éjfél után is nyitva lehetnek az éttermek, emellett újra megnyithatják kapuikat a bárok, diszkók és az éjszakai klubok.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.