Nyitókép: SITA/AP

 

Donald Trump volt amerikai elnök „szellemesnek“ és „zseniálisnak“ nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajnával szemben elkövetett lépését – számolt be a TASR hírügynökség a Business Insideren megjelent hírek alapján.

 

A „Clay Travis and Buck Sexton Show” műsorban Trump kijelentette, hogy a kelet-ukrajnai szeparatista köztársaságok függetlenségének elismerése „okos lépés“ volt Putyin részéről.

 

„Putyin függetlennek kiáltottak ki Ukrajna nagy részét. Ez remek… Én azt mondom: Milyen ügyes, nem? Odamegy és eljátssza a békefenntartót“

 

 hirdetes_300x300  

– tette hozzá Trump.

 

A volt elnök megalapozatlan állítása szerint az orosz elnök azért támadta meg Ukrajnát most és nem az ő elnöksége alatt, mert neki jobb kapcsolata volt Putyinnal, mint Joe Biden jelenlegi amerikai elnöknek.

 

„Nagyon jól ismertem Putyint. Remekül kijöttünk egymással. Szeretett engem, és én is szerettem őt“

 

– jegyezte meg Trump.

 

A volt elnök egyebek között azt is megjegyezte, hogy az amerikai–mexikói határ biztonságának biztosítása érdekében az Egyesült Államoknak olyan fegyveres erőt kellene bevetnie, mint Oroszországnak.

 

„Nekünk is ilyen fegyveres erőt kellene használunk a déli határon. Ez a legerősebb békefenntartó erő, amit valaha láttam. Több harci tank volt ott, mint amit valaha láttam“

 

– tette hozzá Trump.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.