Kornél, Soma
  • HUF: 400.10
  • USD: 1.04
  • 21 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Túllőtt a célon a francia miniszter, gyorsan meghátrált az orosz fenyegetésre

Egy olyan kiélezett helyzetben, mint a mostani, tényleg jobban meg kéne fontolniuk minden egyes szavukat

Nyitókép forrása: SITA/(AP Photo/Francois Mori

 

A franciák a maguk bőrén tapasztalták meg, milyen gyorsan visszaüthet a meggondolatlan politikai retorika egy olyan kiélezett helyzetben, mint a mostani. Miután Bruno Le Maire elengedett egy igen veszélyes nyilatkozatot, az orosz exelnök olyan választ küldött, hogy a francia gazdasági miniszter kénytelen volt visszavonni szavait. És nem véletlenül.

 

Bruno Le Maire a minap azt mondta, gazdasági és pénzügyi háborút hirdettek Oroszország ellen.

 

Dmitroj Medvegyev volt orosz kormányfő és elnök erre a Twitteren reagálva megjegyezte:

 

“Ma egy francia miniszter kijelentette, hogy gazdasági háborút indítottak Oroszország ellen. Vigyázzanak a szavaikra, uraim! Ne felejtsék el, hogy a történelemben a gazdasági háborúk elég gyakran váltak valódi háborúkká”

 

írta Medvegyev.

 

Nem sokkal később Le Maire visszavonta szavait, kijelentette, hogy megfogalmazása nem volt helyénvaló és nem felelt meg Franciaország deeszkalációs stratégiájának.

 

Medvegyev keménynek tűnő fenyegetése nem alaptalan. A történelemben a nagy háborúkat általában valóban gazdasági háborúk előzték, a kifejezést pedig a történelem könyvek is használják. Az ukrán események és az orosz agresszió fényében pedig a háború felemlegetése francia-orosz kontextusban enyhén szólva sem volt szerencsés húzás a gazdasági miniszter részéről.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. Már. 01. 20:22

igen szerencsétlen volt ez a kijelentés en inkább úgy fejeztem volna ki magamat hogy olyan gazdasági szankciokat indítunk el Onok ellen amit csúnyán megéreznek

musztafa ibrahim
2022. Már. 01. 23:00

Petike, a gyerekeknek soká tart mire megtanulják, hogyan illik kifejezni magukat, arról nem is beszélve, hogy megértsék: az elindított gazdasági szankciókat netántán minket is csúnyán megéreznek.

    Petike
    2022. Már. 03. 20:49

    igen minket is de 3 nap alatt az orosz rubel és a bankszektor a térdre lett kényszerítve nem beszélve az orosz oligarchákrol akiket kisemmiznek az USAban és Angliaban

B, Gy.
2022. Már. 02. 13:07

Talan meg igaza is van Medvegyevnek.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket