Levente, Irén
  • HUF: 402.74
  • USD: 1.06
  • 22 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Mariupol többé nem létezik

A polgármester-helyettes szerint a város úgy néz ki, mint egykoron Groznij és Aleppó.

Nyitókép: AP Photo/Evgeniy Maloletka

 

Még mindig több mint 200 ezer személy vár arra, hogy elmeneküljön a folyamatos bombázásnak kitett ukrajnai Mairupolból – tájékoztatott a DPA ügynökség a helyi közigazgatási szervekre hivatkozva.

 

„A várost minden oldalról elvágták“

 

– mondta Szerhij Orlov, polgármester-helyettes. Az oroszok nem engedik be a városba a humanitárius segítséggel megpakolt járműveket.

 

„Nem tudom, hogyan is írhatnám le a városunkban zajló romlást. A város lényegében már nem is létezik. Emlékezzenek vissza Groznijra és Aleppóra – most Mariupol éppen úgy néz ki“

 

– jegyezte meg Orlov.

 

A polgármester-helyettes szerint az ukrán hadsereg „nagyon bátor“, de a katonáknak nincs fegyverük ahhoz, hogy megvédjék a civilek életét az oroszok légitámadásaitól.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Bendeguz
2022. Már. 12. 10:04

A végeredmény teljesen nyilvánvaló. Értelmes ember ilyenkor leteszi a fegyvert. De az ukrán "védők" inkább kiirtatják a lakosságot, mint elfogadják a tényeket. Háborús bűnöket követnek el az ukránok.

Xhdbdh
2022. Már. 12. 14:08

Szia Bendegúz! Kielégültél? Mikor engednek haza moszkvaból? A régi trolltémák mar nem is izgatnak mi, egyenesen a hullagyalázó hazug kreml propaganda hozza csak a szerotonin fröccsöt mi?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket