Nyitókép: Stian Lysberg Solum/NTB via AP

 

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő szerint az oroszok befagyasztott és elkobzott vagyonából egy alapot kellene létrehozni, amelyből Ukrajna újjáépítését finanszíroznák. A lengyel miniszterelnök úgy véli, hogy az orosz vagyont az ártatlan áldozatok vérén építették ki, ezért a szuverén Ukrajna újjáépítésére kellene fordítni. Mindezt a litván és az ukrán kormányfővel közös találkozóján mondta el. A lublini háromszöget alkotó Litvánia, Lengyelország és Ukrajna közötti politikai, gazdasági, kulturális és társadalmi együttműködés célja Ukrajna Európai Unióba történő integrációjának támogatása.

 

„Békésen szeretnénk együttműködni egymással és a keleti szomszédainkkal. Viszont ha valaki brutálisan betör az otthonainkba – pusztít, rabol, gyilkol és erőszakol, akkor mindenre elszántak vagyunk ahhoz, hogy közbelépjünk ezen barbárság ellen“

 

– jelentette ki.

 hirdetes_810x300  

 

Morawiecki kihangsúlyozta, annak ellenére, hogy Ukrajna nem része az EU-nak, „ott van Európa és több száz, több millió polgár szívében“. A lengyel kormányfő szerint rendkívül fontos, hogy reményt adjanak az ukránoknak.

 

Morawiecki hozzátette: a befagyasztott és elkobzott orosz vagyonból egy hatalmas alapot kellene létrehozni Ukrajna újjáépítésének támogatására.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.