Nyitókép: Maxar Technologies via AP

 

Kína soha nem fogja megtámadni Ukrajnát – jelentette ki Fan Hszianrong, Kína ukrajnai nagykövete Makszim Kozickijjel, Lviv régió kormányzójával közös találkozóján.

 

„Kína soha nem fogja megtámadni Ukrajnát, ugyanakkor gazdaságilag támogatni fogja. A mostani helyzetben felelősségteljesen cselekszünk“

 

– hangsúlyozta a nagykövet, hozzátéve: Kína számára baráti nép az ukrán, amelynek választott útját tiszteletben fogja tartani, mert ez minden nemzet szuverén joga.

 

  hirdetes_300x300   

Peking továbbra sem ítéli el az ukrajnai orosz inváziót. Kína egyúttal kijelentette, hogy nem részese az Oroszország és Ukrajna között zajló konfliktusnak, és nem is akar belekeveredni a nyugati szankciók miatt.

 

Csin Kang, Amerikai kínai nagykövete a The Washington Postban megjelent cikkében azt írta, Peking az ukrajnai konfliktus befejezését szeretné. Egyúttal tagadta azt az állítást, miszerint Kína tudott a tervezett Ukrajna elleni támadásról.

 

„Az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus semmi jóval nem kecsegteti Kínát. Ha Kína előre tudott volna a közelgő válságról, akkor mindent megtett volna annak érdekében, hogy megakadályozza“

 

– írta Csin.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!