Nyitókép: Twitter

 

Arnold Schwarzenegger osztrák származású színész videóüzenetben szólt az orosz néphez. Az egyesült államokbeli Kalifornia állam volt kormányzójának elmondása szerint egy célja volt, hogy „tájékoztassa a lakosságot az igazságról”.

 

Schwarzenegger, aki Ausztriában nőtt fel, korábban elárulta, hogy édesapja Leningrádban harcolt a második világháború idején, és emiatt élete hátralévő részében fizikai fájdalommal, valamint bűntudattal küzdött az ott tapasztaltak miatt – számolt be róla a Sky News.

 

 hirdetes_300x300  

„Az (orosz) katonák egy részének azt mondták, hogy nácik ellen fognak harcolni. Néhányuknak azt mondták, hogy az ukrán nép hősként fogja őket üdvözölni. Egyik állítás sem igaz”

 

– mondta az orosz néphez intézett üzenetében.

 

A hollywoodi legenda a Twitter-fiókján megosztott videóüzenetben az orosz katonákhoz is szólt.

 

„Az orosz katonák, akik hallgatják ezt a videót, már tudják az igazság nagy részét. A saját szemükkel látták. Nem akarom, hogy tönkremenjen az életetek, mint az apámé. Ez nem az az Oroszország védelmében vívott háború, amelyben a nagyapáitok vagy a dédapáitok harcoltak. Ez egy illegális háború”

 

– fogalmazott.

 

Az életeteket, a végtagjaitokat, a jövőtöket áldozzátok fel egy értelmetlen háborúért, amelyet az egész világ elítél – tette hozzá.

 

Schwarzenegger kiemelte, hogy az orosz nép ereje és szíve mindig is inspirálta őt, és arra buzdította őket, hogy ne higgyenek a Kremlnek, amikor azt állítja, hogy a háború célja „Ukrajna nácitlanítása”.

 

Schwarzenegger közvetlenül az orosz elnöknek is üzent. „Putyin elnöknek azt mondom: ön kezdte ezt a háborút. Ön vezeti ezt a háborút. Megállíthatja ezt a háborút.”

 

 

hirado.hu/Sky News

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.