Schwarzenegger üzent Putyinnak: Ön kezdte ezt a háborút. Ön vezeti ezt a háborút. Megállíthatja ezt a háborút - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Külügyek

Schwarzenegger üzent Putyinnak: Ön kezdte ezt a háborút. Ön vezeti ezt a háborút. Megállíthatja ezt a háborút

Az orosz katonáknak is üzent: az életeteket, a végtagjaitokat, a jövőtöket áldozzátok fel egy értelmetlen háborúért.

Nyitókép: Twitter

 

Arnold Schwarzenegger osztrák származású színész videóüzenetben szólt az orosz néphez. Az egyesült államokbeli Kalifornia állam volt kormányzójának elmondása szerint egy célja volt, hogy „tájékoztassa a lakosságot az igazságról”.

 

Schwarzenegger, aki Ausztriában nőtt fel, korábban elárulta, hogy édesapja Leningrádban harcolt a második világháború idején, és emiatt élete hátralévő részében fizikai fájdalommal, valamint bűntudattal küzdött az ott tapasztaltak miatt – számolt be róla a Sky News.

 

SJE Nyílt nap

„Az (orosz) katonák egy részének azt mondták, hogy nácik ellen fognak harcolni. Néhányuknak azt mondták, hogy az ukrán nép hősként fogja őket üdvözölni. Egyik állítás sem igaz”

 

– mondta az orosz néphez intézett üzenetében.

 

A hollywoodi legenda a Twitter-fiókján megosztott videóüzenetben az orosz katonákhoz is szólt.

 

„Az orosz katonák, akik hallgatják ezt a videót, már tudják az igazság nagy részét. A saját szemükkel látták. Nem akarom, hogy tönkremenjen az életetek, mint az apámé. Ez nem az az Oroszország védelmében vívott háború, amelyben a nagyapáitok vagy a dédapáitok harcoltak. Ez egy illegális háború”

 

– fogalmazott.

 

Az életeteket, a végtagjaitokat, a jövőtöket áldozzátok fel egy értelmetlen háborúért, amelyet az egész világ elítél – tette hozzá.

 

Schwarzenegger kiemelte, hogy az orosz nép ereje és szíve mindig is inspirálta őt, és arra buzdította őket, hogy ne higgyenek a Kremlnek, amikor azt állítja, hogy a háború célja „Ukrajna nácitlanítása”.

 

Schwarzenegger közvetlenül az orosz elnöknek is üzent. „Putyin elnöknek azt mondom: ön kezdte ezt a háborút. Ön vezeti ezt a háborút. Megállíthatja ezt a háborút.”

 

 

hirado.hu/Sky News

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket